Zoet

KARYDOPITA

Een heerlijke zachte walnotencake met kaneel, kruidnagel en een laagje siroop. Met koffie of thee een onweerstaanbare combinatie! Alleen bezorging.

(schaal 23cm): 17,75 (incl. btw)

MELOMAKARONA en KOURABIEDES

Deze heerlijke koekjes zijn traditioneel verbonden met het Kerstfeest. Melomakarona met kaneel, nootmuskaat, pure honing en walnoten en kourabiedes met boter, amandelen en poedersuiker. Alleen bezorging.

(per kg): €16,00 (incl. btw)

TSOUREKI

In Griekenland vieren we Pasen met een verrukkelijke tsoureki: een luchtig, zoet brood met in het midden een rood ei, de kleur van Pasen. De specerijen masticha en machlepi geven een licht kruidige smaak aan het deeg.

(500gr): €8,75 (incl. btw)

PORTOKALOPITA

This image has an empty alt attribute; its file name is portokalopita_1-1024x768.jpg

Een zoete filodeeg-cake met sinaasappel. Knapperig, stroperig en sinaasappelfris. Alleen bezorging.

(schaal 23cm): €17,40 (incl. btw)

ROXAKIA

This image has an empty alt attribute; its file name is roxakia-e1611355873991.jpg

Griekse koekjes bestaande uit twee laagjes, overgoten met een zoete siroop. Het donkergekleurde deeg is verrijkt met cacao en kaneel en wordt omwikkeld met wit deeg met sinaasappelsmaak

(per kg): €16,30 (incl. btw)

BOUGATSAKIA ROLLETJES

This image has an empty alt attribute; its file name is bougatsakia-e1611353078453.jpg

Authentiek Grieks gebak van romige vanille-custard in goudbruin, knapperig, opgerold filodeeg en bestrooid met poedersuiker en kaneel.

(per kg ong. 30stuks): 18,20 (incl. btw)

GALATOPITA

Een heerlijk dessert op basis van melk (gala=melk). Een romige griesmeelcrème met eieren, boter en vanille, die wordt gebakken in een nestje van krokant korstdeeg met kaneelsuiker.

(schaal 23cm): €16,90 (incl. btw)

GALAKTOBOUREKAKIA

Galaktobourekakia: Krokante filodeeg, fluweelzachte custard, luchtige textuur en gearomatiseerde siroop in twee hapjes! Een echte klassieker!

(per 500gr ong. 12stuks): €12,95 (incl. btw)

HALVAS POLITIKOS

This image has an empty alt attribute; its file name is chalvas-politikos.jpg

Halva is een oorspronkelijk Arabisch zoet gerecht, zeer geliefd in verschillende landen op de Balkan en in het Midden-Oosten. Er zijn veel variaties in smaak, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten. Deze Griekse chalva is bereid met citroen, kaneel en geroosterde amandelen. Alleen bezorging.

(schaal 23cm): €18,48 (incl. btw)

PORTOKALOPITA met BLOEDSINASSAPPEL

Portokalopita met bloedsinaasappel. De rode kleur van de sinaasappels en hun kenmerkende framboosachtige smaak zorgen voor een verrassend lekkernij. Overgoten met lichte suikersiroop. Dus niet te droog niet te zoet. Het lekkerste dessert voor bij je thee of koffie. Ong. 6-7porties. Alleen bezorging.

(schaal 16cm): €16,40(incl. btw)